NOS Wielrennen

Vriend van Van den Driessche: het was mijn fiets

Veldrijdster Femke Van den Driessche ontkende gisteren in alle toonaarden dat de fiets met het motortje van haar was. Tussen haar tranen door meldde ze dat ze de fiets verkocht had aan een vriend. En dat hij er een motortje in had laten zetten. De bewuste vriend, Nico Van Muylder, bevestigde dat maandagavond.

Belgische media waren vandaag in groten getale aanwezig voor het huis van die bewuste vriend. De hele dag was hij niet thuis, maar iets voor zevenen legde hij een korte verklaring af: "Het enige wat ik kan zeggen, is dat het mijn fiets is."

Primeur in het veldrijden

Afgelopen zaterdag werd een van de fietsen door de UCI in beslag genomen omdat er een motortje in het frame zat verstopt. Het verweer van Van den Driessche was warrig. "Ik wist helemaal van niets. De fiets is van een vriend, die samen met mij traint."

Om daar later aan toe te voegen: "Na de verkenning van het parcours (op het WK, red.) heeft hij zijn fiets tegen de camper gezet, waarna mijn mecaniciens hem hebben meegenomen omdat ze dachten dat het mijn fiets was."

Deel artikel:

Advertentie via Ster.nl