Joël Veltman
NOS Voetbal

'De mentaliteit om druk te zetten, was er niet meer'

Het 2-2 gelijkspel tegen Roda JC is de slechtste wedstrijd van Ajax dit jaar, vindt trainer Frank de Boer. "Je geeft bijna niks weg, maar je creëert ook niks. Je speelt drie, vier keer de bal naar elkaar toe. Ik vond het heel matig."

Door de puntendeling verspeelde Ajax de koppositie aan PSV. Extra zuur was dat dat in de blessuretijd gebeurde. Uit een corner. "Maar voor mijn gevoel was het helemaal geen corner." Joel Veltman kan zich er nog over opwinden.

"Maar goed, je roept het ook over jezelf af. Dit was heel slecht", gaat de verdediger verder. "We hadden niet meer de mentaliteit om druk te zetten en duels te winnen. Daar begint het wel mee en daar schort het aan."

De Boer wond zich vooral op over de keuzes in balbezit. "Rondspelen doe je niet met je keeper, maar met je middenvelders. Dan loopt Roda van het kastje naar de muur."

Wat is het probleem? "Misschien schort het aan vertrouwen. Er lag zeker wel ruimte, maar we hebben steeds de verkeerde keuzes gemaakt. Ik zat me te verbijten op de bank, want je weet: bij Roda hoeft die bal maar één keer goed te vallen."

Weinig zorgen om PSV

Die viel ook goed en daardoor viel Ajax van de eerste plaats af. PSV staat een punt voor, maar liggen ze in Amsterdam niet wakker van. "Je kan het ook zo weer inhalen. Ik baal meer van de wedstrijd", laat Veltman weten.

"Uiteindelijk gaat het om 8 mei", zegt De Boer. "Maar ik heb natuurlijk liever altijd een voorsprong. Dan moet de concurrent dat nog inhalen. Nu is dat niet het geval.

Deel artikel:

Advertentie via Ster.nl