Roda komt op 2-2 tegen Ajax

Ajax verspeelt weer punten en is koppositie kwijt

Ajax is er bij Roda JC niet in geslaagd de koppositie te heroveren op PSV. Het werd 2-2 in Kerkrade. De gelijkmaker van Roda viel pas in de 92ste minuut.

De Amsterdammers leken Roda na een half uur al op de knieën te hebben. Arek Milik kopte de 1-0 in en twee minuten later strafte Anwar El Ghazi balverlies van Kristoffer Peterson genadeloos af.

De Zweed maakte zijn fout goed met een assist op Rydell Poepon: 1-2. Nog voor de pauze voorkwam Daley Sinkgraven op de lijn de 2-2.

Jasper Cillessen vist de bal uit het net na de gelijkmaker
    De spelers van Roda kunnen hun gelijk niet op
    Ard van Peppen en Benjamin van Leer vieren de gelijkmaker tegen Ajax
    Arek Milik en Davy Klaassen balen
    Anwar El Ghazi

Na rust leek Ajax vrij eenvoudig overeind te blijven, al raakte het de controle wel langzaamaan kwijt. Kansen creëerde de ploeg van Frank de Boer niet en er werd geen enkele keer op doel geschoten.

Dat veranderde niet nadat de tegenvallende Sinkgraven en Amin Younes waren vervangen door de herstelde Davy Klaassen en Viktor Fischer.

Roda was echter ook nauwelijks gevaarlijk, alleen Poepon kwam tot een gevaarlijk schot wat net naast rolde. De 2-2 viel echter alsnog. Maecky Ngombo kopte uit een hoekschop in blessuretijd binnen.