De mug die het zika-virus verspreidt
NOS Nieuws

Schippers: Caribische eilanden moeten muggen bestrijden

Minister Schippers roept de Antillen op meer te doen om verspreiding van het zika-virus te voorkomen. Gisteren werd het eerste geval van besmetting met het virus op Curaçao gemeld.

Ze benadrukt dat ook de Caribische eilanden aan allerlei internationale regels moeten voldoen. "We helpen waar we kunnen, maar de eilanden moeten echt werk maken van muggenbestrijding; dat is het beste wat je kunt doen."

Schippers herhaalde het advies aan zwangere vrouwen om niet op reis te gaan naar zika-gebieden als het niet hoeft. "Als je wel moet: let dan op voorzorgsmaatregelen." Het advies is lange kleding te dragen en goed in te smeren met muggenwerende middelen.

Aannames

Volgens Schippers wordt er op allerlei manieren onderzoek gedaan naar het virus. Ook wordt bekeken of er nog andere manieren zijn waarop het virus wordt overgedragen dan via muggen.

Ze zei dat er veel aannames zijn over oorzaken van besmetting, maar dat veel nog in onderzoek is. Onder andere het RIVM en internationale organisaties zijn daarmee bezig. Volgens Schippers is er veel onderling overleg.

Helaas, deze YouTube video is niet meer beschikbaar

Deel artikel:

Advertentie via Ster.nl