Archieffoto van het asielzoekerscentrum in Crailo. In september 2011 werd het centrum gesloten
In samenwerking met
NH
NOS Nieuws

Geen 1200, maar maximaal 600 asielzoekers in Gooi en Vechtstreek

Burgemeesters van de zeven gemeenten in de Gooi- en Vechtstreek willen dat er dit jaar maximaal zeshonderd vluchtelingen worden geplaatst in het voormalig asielzoekerscentrum Crailo (gemeente Huizen). Dat schrijft RTV NH.

Afgelopen november spraken het Centraal orgaan Opvang Asielzoekers (COA) en de provincie af om op het terrein 800 tot 1200 vluchtelingen op te vangen. De provincie is eigenaar van het terrein. Volgens de burgemeesters is het draagvlak voor grootschalige opvang flink afgenomen. Ze vragen het COA om de plannen aan te passen.

Handtekeningenactie

"Wij nemen onze verantwoordelijkheid naar de opvang van vluchtelingen in de regio uiterst serieus", zegt burgemeester Pieter Broertjes (PvdA) van Hilversum. "Er bestaat zeker draagvlak voor de komst van vluchtelingen, maar we constateren ook dat de onrust en de zorgen over grootschalige opvang fors zijn toegenomen".

De actiegroep 'Bussum-Zuid 400 oké/1200 nee' heeft de afgelopen tijd 1100 handtekeningen verzameld tegen de komst van een groot asielzoekerscentrum. De actiegroep is een initiatief van bewoners van Oostereng-Zuid, een wijk in Bussum die grenst aan Crailo.

Deel artikel:

Advertentie via Ster.nl