Burgemeester Pieter Broertjes van Hilversum
NOS Nieuws

Toch grootschalige asielopvang in Gooi en Vechtstreek

Er komt toch een grootschalige asielopvang in de Gooi en Vechtstreek. Op het terrein van het voormalig asielzoekerscentrum Crailo bij Hilversum moeten 800 tot 1200 asielzoekers worden gehuisvest, hebben het COA en de provincie bekendgemaakt. De provincie is eigenaar van het terrein.

Burgemeester Broertjes van Hilversum had zijn zinnen gezet op meerdere kleine opvanglocaties van maximaal 400 asielzoekers per locatie verspreid over de Gooi en Vechtstreek. De burgemeester wilde een "snelle opname van vele honderden asielzoekers".

Broertjes, die als voorzitter van de Veiligheidsregio betrokken was bij de gesprekken, had de hoop dat deze aanpak in het Gooi als landelijk voorbeeld zou kunnen dienen. De afgelopen maanden heeft het COA verschillende locaties bekeken en ongeschikt bevonden. Het plan voor kleinschalige noodopvang in de Gooi en Vechtstreek is daarmee van de baan.

Onenigheid

Het COA en de provincie konden het lang niet eens worden over de mogelijkheid om het terrein te verkopen of te verhuren. Gezamenlijk gaan ze nu onderzoeken of het mogelijk is dat het COA het terrein koopt van de provincie. Het asielzoekerscentrum zou er voor een periode van tien jaar moeten komen.

Deel artikel:

Advertentie via Ster.nl