Lars Gottemaker scoorde één keer tegen Frankrijk

Mannen buigen voor Frankrijk op EK

De Nederlandse waterpoloërs hebben op de EK met 11-8 verloren van Frankrijk: 1-5, 5-2, 1-3, 1-1. Oranje, dat aanvallend geen vuist kon maken, speelt nu zaterdag om de elfde plaats tegen Duitsland.

Frankrijk is niet bepaald een topper. In 2001 werden de Fransen laatste, waarna ze pas in 2014 weer van de partij waren op een EK en in Boedapest als tiende eindigden. In Belgrado, dezer dagen het decor voor de EK, wonnen ze alleen van Malta.

Oranje werd in de beginfase overrompeld en na tweeënhalve minuut vroeg een boze bondscoach Robin van Galen bij een 3-0 achterstand een time-out aan. Na een uitstekend tweede kwart, waarin Nederland terugkwam van 1-5 naar 6-7, scoorde Oranje in het derde kwart alleen uit een strafworp. Frankrijk liep weer uit en kwam niet meer in gevaar.

De Nederlandse waterpoloërs verzekerden zich woensdag na een zege op Georgië wel al van een ticket voor het olympisch kwalificatietoernooi voor de Spelen in Rio de Janeiro.

Van Galen: zo'n slechte start is onbegrijpelijk