De Nederlandse waterpolomannen bereikten op het EK in Belgrado de top-12
NOS Sport

Waterpoloërs zeker van deelname aan OKT

De Nederlandse waterpoloërs hebben zich definitief geplaatst voor het olympisch kwalificatietoernooi (OKT) voor de Olympische Spelen van Rio de Janeiro.

De ploeg van bondscoach Robin van Galen won gisteren op het EK van Georgië na strafworpen, waardoor Oranje zeker is van de twaalfde plaats bij de Europese kampioenschappen in Belgrado. Die top-12-notering blijkt nu voldoende voor een ticket voor het OKT.

Na de overwinning op Georgië was nog niet helemaal zeker of die twaalfde plaats toereikend zou zijn voor deelname aan het olympisch kwalificatietoernooi. Dat hing af van het aantal aanmeldingen van landen buiten Europa. Een woordvoerder van de internationale watersportbond FINA heeft nu laten weten dat vier niet-Europese landen zich aangemeld hebben voor het OKT in Italië: Canada, Zuid-Afrika, Kazachstan en Nieuw-Zeeland.

Daardoor is de twaalfde plaats op de EK waterpolo voldoende voor een ticket voor het OKT, dat van 3 tot en met 10 april gespeeld wordt in het Italiaanse Triëst. Daar zijn vier startbewijzen voor Rio te verdienen.

Van Galen: wie weet pak je nog een ticket naar Rio

Deel artikel:

Advertentie via Ster.nl