NOS Voetbal

Oerwoudgeluiden bij ADO; beelden naar aanklager

De KNVB laat de aanklager betaald voetbal kijken naar de oerwoudgeluiden zondag tijdens het duel ADO Den Haag-Ajax (0-1). Vooral als Ajacied Riechedly Bazoer aan de bal was, klonken er racistische geluiden vanaf de tribunes in Den Haag.

"Oerwoudgeluiden zijn vreselijk. We leggen de beelden en rapportages voor aan de aanklager betaald voetbal", liet de KNVB via Twitter weten.

De stadionspeaker in Den Haag maande het publiek al voor de rust tot kalmte. De wedstrijd werd niet stilgelegd door scheidsrechter Pol van Boekel. "De clubs zijn de eerstverantwoordelijken om de wedstrijd stil te leggen. Zij moeten dit aangeven bij de vierde official", was de uitleg van de KNVB.

Henk Fraser wilde er weinig woorden aan vuil maken. "Ik ga niet liegen dat we het niet konden horen", zei de trainer van ADO over de racistische spreekkoren. "Wat ik ervan vind, is niet zo belangrijk. Als club distantiëren we ons hiervan. Het is niet meer van deze tijd."

Frank de Boer sprak van een schandalige vertoning van een deel van de ADO-aanhang. "Alles wordt gedaan om je uit het spel te halen en daar vormt dit ook een onderdeel van. Wij moeten onze benen laten spreken en er stoïcijns mee omgaan. Dat heeft Bazoer fantastisch gedaan. Een groot compliment voor hem, maar we moeten dit niet accepteren. Niet op de velden, niet in Nederland."

Deel artikel:

Advertentie via Ster.nl