Amin Younes heeft Ajax op 0-1 gezet

Ajax wint nipt bij ADO Den Haag

Koploper Ajax heeft in zijn eerste wedstrijd na de winterstop met 1-0 gewonnen bij ADO Den Haag, dat vorig seizoen op eigen veld met 1-1 nog een punt pakte tegen de Amsterdammers. Het duel werd ontsierd door oerwoudgeluiden.

Ondanks een veldoverwicht creëerde Ajax in de eerste helft weinig kansen, maar wel ging het met een 1-0 voorsprong rusten. Joël Veltman bediende Amin Younes, die zich knap ontdeed van Vito Wormgoor en beheerst scoorde. Het was de vierde treffer van de Duitser in zijn laatste vijf wedstrijden.

Na een half uur drong ADO even aan en zorgde Ruben Schaken met twee schoten voor dreiging. Zijn eerste (een schuiver) ging net naast en zijn tweede hoog over.

Ruben Schaken raakt Jasper Cillissen onbedoeld hard in het gezicht
  • NOS
    Ajax-keeper Jasper Cillissen kwam in botsing met Ruben Schaken
    Kenny Tete (l) in duel met Edouard Duplan

Ruim tien minuten na de pauze onderscheidde Schaken zich in negatieve zin. Hij ging hard door op doelman Jasper Cillessen, die een fiks bloedende neus en mond opliep. Diederik Boer maakte zich al klaar om in te vallen, maar Cillessen wilde van geen wijken weten en ging door, zij het met een dot watten in zijn neus.

In het rommelige vervolg met weinig spektakel, kreeg ADO nog een dot van een kans. Mike Havenaar produceerde vrij voor het doel echter een te slap kopballetje dat een eenvoudige prooi was voor Cillessen.

In de slotfase probeerde ADO het nog vergeefs met enkele schoten van afstand, waarna Anwar El Ghazi namens Ajax dicht bij succes was. Zijn kopbal leek via de lat net achter te lijn te belanden, maar er werd geen treffer toegekend.