Neymar
NOS Voetbal

Neymar moet voor rechter verschijnen

Neymar moet zich begin februari bij een Spaanse rechter verantwoorden vanwege vermeende onregelmatigheden in een zaak over zijn transfer van Santos naar FC Barcelona in 2013. Ook Neymars ouders, voormalig Barcelona-voorzitter Sandro Rosell en de huidige Barcelona-voorzitter Josep Bartomeu moeten zich melden.

Daarnaast worden ook Luis Alvaro de Oliveira en Odilio Rodriguez Filho, ex-presidenten van Santos, verwacht in de rechtszaal. Volgens de rechter zijn er aanwijzingen dat sommige van de partijen betrokken waren bij pogingen om de ware hoogte van de transfersom te verdoezelen.

Transferkosten

De zaak is aangespannen door het Braziliaanse investeringsfonds DIS, dat destijds 40 procent van de transferrechten had maar naar eigen zeggen veel te weinig kreeg toen de aanvaller de overstap maakte van FC Santos naar de Spaanse kampioen. Een deel van het transfergeld is mogelijk naar een maatschappij van de ouders van Neymar gegaan.

FC Barcelona vertelde destijds dat er ruim 57 miljoen euro was betaald voor Neymar, maar moest later toegeven dat de kosten dichter bij 100 miljoen lagen. Onderzoek toonde aan dat Barcelona in totaal 83,3 miljoen euro heeft betaald, waar Santos officieel maar 17,1 miljoen euro heeft ontvangen.

Deel artikel:

Advertentie via Ster.nl