Minister Mahir Ünal van Cultuur en Toerisme op de Vakantiebeurs in Utrecht
NOS Nieuws

'Nederlanders kunnen nog met een gerust hart naar Turkije'

Op de dag dat er tien doden zijn gevallen door een zelfmoordterrorist in Istanbul is de Turkse minister van Toerisme Mahir Ünal in Nederland. Hij bracht een promotiebezoek aan de vakantiebeurs, maar dat werd overschaduwd door de aanslag.

In een eerste reactie sprak hij, via een tolk, zijn afschuw uit over het gebeuren. Volgens hem kunnen Nederlandse reizigers nog steeds met een gerust hart naar Turkije - en dus ook Istanbul - reizen. "De terroristen zullen hun zin niet krijgen. Wij worden niet bang", zei Ünal.

Medeleven

Hij verwacht van andere landen, hun leiders en buitenlandse media dat die op dezelfde manier reageren als bijvoorbeeld na de aanslagen in Parijs en andere landen. Ünal hoopt dat ze dezelfde "gevoeligheid" tentoon zullen spreiden.

Turkse minister van Toerisme: niemand moet zich zorgen maken

Nederlandse reisorganisaties hebben met de meeste klanten die in Istanbul zitten contact gehad. Er zijn voor zover bekend nog geen reizigers geweest die hebben aangegeven dat ze naar huis wilden.

Wel zijn mondjesmaat vragen binnengekomen over de situatie in Turkije van mensen die nog in Nederland zijn. De meeste reisbureaus zeggen coulant om te zullen gaan met mensen die een reis naar Istanbul hebben geboekt, maar na de aanslag niet meer willen gaan.

Per individueel geval zal worden bekeken of de reis kan worden geannuleerd of bijvoorbeeld wordt uitgesteld naar later dit jaar. Istanbul ontvangt jaarlijks zo'n 12 miljoen toeristen.

Deel artikel:

Advertentie via Ster.nl