Misschien toch nieuwe Kuip aan de Maas

De Kuip ANP

De kans is toegenomen dat er een nieuw Feyenoord-stadion langs de Maas komt. Het Rotterdamse college presenteerde vandaag een zogenoemde gebiedsvisie voor de omgeving van De Kuip. Daarin staan drie locaties voor een stadion: één op de huidige plek en twee langs het water.

President-commissaris Gerard Hoetmer van Feyenoord liet eerder al blijken voorstander te zijn van nieuwbouw langs het water. Achter de schermen heeft Feyenoord met de gemeente gewerkt aan de gebiedsvisie.

Het college houdt nadrukkelijk ook de mogelijkheid open dat het stadion blijft op de huidige locatie, of het nu om nieuwbouw gaat of om een renovatie. 

Maar de meest in het oog springende plekken die gereserveerd zijn voor een nieuwe Kuip liggen aan het water. Een nieuw stadion voor zo’n 63.000 toeschouwers komt in dit plan zelfs gedeeltelijk in de Maas te liggen.

Uitkopen

Mocht er een nieuw stadion voor Feyenoord aan de Maas komen, dan moeten bedrijven die nu op deze plek zitten nog worden uitgekocht. De gemeente wil de komende tien jaar sowieso veel in het gebied investeren. Er komt veel ruimte voor sport, recreatie, horeca en detailhandel en er komen honderden woningen bij.

De wethouders Ronald Schneider (Leefbaar) en Adriaan Visser (D66) maken haast met de aanpak van het gebied rond De Kuip. Ze streven ernaar dat de gemeenteraad nog voor de zomer een definitief plan vaststelt. Daarmee zetten zij ook Feyenoord onder druk om snel met een concreet plan voor renovatie of nieuwbouw te komen.

STER Reclame