De Kuip
NOS Voetbal

Feyenoord: te vroeg voor plannen Koolhaas

De Telegraaf spreekt van een doorbraak voor Feyenoord, maar de hoogste baas van de club uit Rotterdam-Zuid, president-commissaris Gerard Hoetmer, was 's ochtends blij verrast toen hij las dat de wereldberoemde architect Rem Koolhaas samen met de gemeente Rotterdam en de club een nieuw gebied wil ontwikkelen rondom de Rotterdamse Kuip. Met daarin een 'nieuw, iconisch stadion' waarmee Feyenoord zich weer zou kunnen gaan meten met de Europese subtop.

Dus Hoetmer heeft na zijn eerste kop koffie meteen met Koolhaas gebeld? Nee, zo blijkt: "Ik heb het vanmorgen ook gelezen", reageert Hoetmer. "We zijn zeer verheugd dat Rem Koolhaas zich hiervoor wil inzetten. Maar het is eigenlijk nog iets te vroeg. Wij zijn nog niet klaar met onze eigen ontwikkelingen. Wanneer ik hem zie zal ik hem bedanken voor zijn inzet", aldus de president-commissaris.

Feyenoord werkt al een aantal maanden in de luwte samen met de gemeente Rotterdam aan een gebiedsontwikkelingsplan. "We zijn op dit moment nog met de gemeente in gesprek", zegt Hoetmer. "OMA, het (Rotterdamse, red) bedrijf van Koolhaas, heeft niet bij die besprekingen aan tafel gezeten." Volgens De Telegraaf is ook bouwconsultant Arup betrokken bij de plannen.

Interessante partij, maar ook de enige?

"We zijn aan het kijken wat voor rol De Kuip kan krijgen in het gebied en wat het gebied kan betekenen voor Feyenoord. Ik denk dat het 't beste is om pas met andere partijen te praten wanneer wij klaar zijn met onze plannen. Na die eerste fase zullen wij ontzettend blij zijn met input van Rem Koolhaas. En ik denk dat er ook nog wel andere partijen mee willen doen, dat gebeurt in de voetbalwereld. Maar het is absoluut een interessante partij."

Het beste voor Feyenoord

Hoetmer kan nog niet zeggen of de club en de gemeente inzetten op nieuwbouw of vernieuwbouw. "Er zijn meerdere scenario's. Het draait om het beste voor Feyenoord en om het beste voor het gebied in Rotterdam-Zuid; dat is een gebied dat best een 'uplift' kan gebruiken. Het zou mooi zijn als Rem Koolhaas of een soortgelijk bureau zich daarvoor inzet. Maar Feyenoord gaat voor. Zo werkt het."

Deel artikel:

Advertentie via Ster.nl