Schoonmakers maken de omgeving in Wateringen schoon
NOS Nieuws

Burgemeester verwerpt kritiek over sanering Wateringen

Burgemeester Sjaak van der Tak van de gemeente Westland verwerpt de kritiek van bewoners in Wateringen dat zijn gemeente vorig jaar veel te laks is geweest bij het opruimen van asbest na een brand.

Bewoners reageerden vanochtend geschokt op een bericht in De Telegraaf dat ze nog steeds nodeloos worden blootgesteld aan de kankerverwekkende stof. Ze voelen zich in de steek gelaten door de burgemeester en overwegen juridische stappen.

Van der Tak snapt daar niets van, zei hij in een reactie in het NOS Radio 1 Journaal. "De gemeente heeft de afgelopen maanden bij alle 49 betrokken adressen in Wateringen aangebeld. Bij 14 adressen is asbest gevonden en daar is alles al verwijderd. Bij elf is men bezig, op acht adressen overleggen de bewoners nog met hun verzekering, bij zes woningen is niets gevonden en met tien bewoners zijn we nog bezig. Dat is de werkelijkheid."

Niet alle gegevens

Het bewonerscomité kent volgens de burgemeester niet alle cijfers. "Daar is men niet heel erg in geïnteresseerd."

Volgens Van der Tak loopt er nog steeds een rechtszaak tegen het bedrijf waar een jaar geleden de brand ontstond. Het vermoeden bestaat dat daar wiet gekweekt werd. Vanwege de rechtszaak kan de gemeente volgens Van der Tak alleen met individuen over de asbestproblemen praten en niet met alle bewoners tegelijk.

De brand woedde op 13 januari vorig jaar in een verzamelcomplex van bedrijven. Het complex brandde helemaal af.

Deel artikel:

Advertentie via Ster.nl