Zinedine Zidane
NOS Voetbal

Zidane wil direct de Champions League winnen

Na zijn eerste training als coach van Real Madrid heeft Zinedine Zidane een persconferentie gegeven waarop hij de fans liet weten dat hij dit seizoen zowel de Champions League als de Spaanse titel wil winnen.

"Het doel is altijd de Champions League te winnen en ik wil proberen dat te halen. Ik heb een goed gevoel, maar een trainer is nooit volledig voorbereid, zeker niet als hij nog nooit op dit niveau leiding heeft gegeven. Ik ben gemotiveerd en hoopvol en dat zal me helpen."

  • AFP
    Zinedine Zidane in gesprek met Cristiano Ronaldo
  • EPA
    Zinedine Zidane observeert tijdens zijn eerste training
  • AFP
    Zinedine Zidane kan ook doceren

Ruim 5000 supporters woonden Zizou's eerste training bij en gaven de Franse opvolger van Rafael Bénitez een groot welkomstapplaus. De wereldkampioen van 1998, die als speler van Real Madrid de Champions League won in 2002, is al de veertiende trainer in dertien jaar bij de Madrileense topclub.

Benitez onderhield een moeizame relatie met een aantal sterspelers. Zidane: "Ik vind het erg belangrijk dicht bij de groep te staan. Je moet aanvoelen wat de spelers nodig hebben, dat heb ik van mijn trainers geleerd. Ik ben van plan vast te houden aan het trio Ronaldo, Benzema en Bale."

De 43-jarige Zidane trainde tot maandag Real Madrid Castilla, het tweede elftal van de club. Dat deed hij met aanvallend voetbal en dat wil hij ook bij het eerste doen. "Goed voetbal is altijd belangrijk geweest hier en ik zal dat voortzetten. Het moet offensief en evenwichtig zijn en niks anders."

Zidane zit komende zaterdag voor het eerst als hoofdtrainer op de bank als Deportivo la Coruña op bezoek komt in Bernabéu.

Deel artikel:

Advertentie via Ster.nl