NOS Voetbal

Zidane nieuwe trainer Real Madrid

Real Madrid presenteert Zidane als nieuwe trainer

Zinédine Zidane is de nieuwe trainer van Real Madrid. Hij is de opvolger van Rafael Benítez, die is ontslagen. Benítez moest wijken omdat het clubbestuur niet tevreden is met de resultaten en omdat de relatie met de spelersgroep bekoeld zou zijn.

Het wordt voor Zidane zijn debuut als hoofdcoach. Hij was al assistent en trainer van het tweede van Real, dat op het derde niveau in Spanje speelt. De voormalige sterspeler is de veertiende trainer in dertien jaar bij de club.

Zidane speelde van 2001 tot 2006 zelf voor Real Madrid en bezorgde de 'Koninklijke' in 2002 de Champions League. In 2003 veroverde de Fransman de landstitel met Real Madrid.

Real Madrid staat op dit moment derde in de Primera División en speelde gisteren met 2-2 gelijk bij Valencia. De achterstand op koploper en stadgenoot Atlético bedraagt vier punten. Rivaal FC Barcelona heeft twee punten meer en staat tweede.

Florentino Pérez feliciteert Zinédine Zidane met zijn nieuwe job

'Zidane één van de grootste voetballers ooit'

Voorzitter Florentino Pérez maakte het nieuws bekend op een speciaal belegde persconferentie, waarbij de pers overigens geen vragen kon stellen. "Het was een moeilijke beslissing om Rafael Benítez te ontslaan. Hij is een geweldig persoon en een groot professional", volgens Pérez.

"Zinédine Zidane is één van de grootste voetballers uit de historie", vervolgde de voorzitter. "Het woord 'onmogelijk' bestaat niet voor hem. Zidane is geschikt om deze selectie te leiden. Hij kent veel spelers al goed omdat hij al assistent-trainer was en in die functie met veel van de spelers de Champions League in Lissabon won in 2014." Zidane wordt de elfde hoofdtrainer in het tijdperk van Pérez als voorzitter.

De nieuwe hoofdtrainer zei dat hij "emotioneler" was dan toen hij als speler bij Real tekende. "Ik wil de club en de voorzitter bedanken voor deze kans en ga mijn best doen om nog prijzen te pakken. Ik geloof dat het kan lukken", sprak Zidane.

Deel artikel:

Advertentie via Ster.nl