Gandu mag in Nederland blijven RTV Utrecht

Voetballer Gandu mag in Nederland blijven

time icon

Voetballer Christian Gandu hoeft niet terug naar Congo omdat hij vandaag een permanente verblijfsvergunning heeft gekregen. Tegen RTV Utrecht zei hij: "Ik ben heel blij. De vrouw die me het vertelde kon ik wel knuffelen." 

Begin deze maand ontstond ophef omdat de voetballer uit Culemborg uitgezet dreigde te worden. Zijn club Magreb'90 uit Utrecht zette een actie op touw en er kwam steun van onder anderen Wesley Sneijder en Willem van Hanegem. Ook in de Tweede Kamer werd over Gandu gepraat omdat de SP de kwestie aankaartte. 

Talent

Gandu vluchtte op zijn negende naar Nederland en bouwde sindsdien een bescheiden voetbalcarrière op. Hij stond te boek als groot talent: in 2006 en 2007 speelde hij vier oefenduels voor het Nederlands elftal onder 15 jaar. Daarvoor was een Nederlands paspoort destijds nog niet verplicht.

Toen hij voor een voetbalavontuur naar Polen vertrok ging het mis. De Immigratie- en Naturalisatiedienst IND beschouwde zijn vertrek als emigratie en toen hij terugkeerde werd er een nieuwe asielprocedure gestart en werd zijn verzoek afgewezen. Van dat besluit komt de IND nu dus terug. 

Dit is een artikel van

STER Reclame