Gandu kwam vandaag even in actie tijdens de wedstrijd tegen WKE
In samenwerking met
RTV Utrecht
NOS Nieuws

Voetballer Gandu mag voorlopig blijven

Voetballer Christian Gandu hoeft voorlopig toch niet terug naar zijn geboorteland Congo. De Immigratie- en Naturalisatiedienst (IND) gaat opnieuw naar zijn zaak kijken. Dat heeft zijn advocaat gezegd tegen RTV Utrecht.

Afgelopen week werd bekend dat de voetballer van het Utrechtse Magreb '90 mogelijk wordt uitgezet omdat hij uitgeprocedeerd is. Gandu vluchtte op zijn negende naar Nederland en bouwde sindsdien een bescheiden voetbalcarrière op. Hij stond te boek als groot talent: in 2006 en 2007 speelde hij vier oefenduels voor het Nederlands elftal onder 15 jaar. Daarvoor was een Nederlands paspoort destijds nog niet verplicht.

Zijn dreigende uitzetting leidde tot veel reacties. Zo kaartte de SP de kwestie aan in de Tweede Kamer en betuigde voetballer Wesley Sneijder meermaals zijn steun op Twitter.

Hoopvol

Gandu zou uiterlijk 17 december Nederland moeten verlaten, maar de IND gaat dus nog een keer naar zijn zaak kijken. Volgens advocaat Anjo Hekman heeft Gandu opgelucht gereageerd op het bericht. "Hij is heel blij. Ik heb hem al even kort gesproken aan de telefoon." De familie van Gandu noemt het besluit "hoopvol".

Hekman rekent erop dat de IND snel met duidelijkheid komt. "Het is een zaak die veel aandacht krijgt, dus ik verwacht in januari of februari al wel meer nieuws over de verblijfsvergunning van Gandu."

Gandu kwam vandaag overigens nog even in actie tijdens de wedstrijd tegen WKE, maar viel al snel geblesseerd uit.

Advertentie via Ster.nl