GettyImages
NOS Nieuws

Evacuaties vanwege overstromingen Engeland

In de Britse graafschappen Yorkshire en Lancashire zijn honderden bewoners geëvacueerd vanwege overstromingen. Omdat het blijft regenen, stijgt het water op veel plekken razendsnel.

In Manchester en Leeds zijn rivieren buiten hun oevers getreden. In Manchester werd zelfs een pub helemaal weggespoeld door het water. Inmiddels zitten er naar schatting ook 10.000 huishoudens zonder stroom als gevolg van de wateroverlast.

In York worden onder anderen ouderen en gehandicapten uit 2200 woningen geëvacueerd, meldt de BBC. Bewoners van nog eens 3500 woningen in de buurt van de rivier Foss hebben het advies gekregen zich klaar te maken om te vertrekken.

De Britse meteorologische dienst heeft voor meer dan 400 plaatsen in Engeland, Schotland en Wales waarschuwingen voor overstromingen afgegeven. Voor sommige gebieden geldt code rood en dat betekent dat de situatie levensbedreigend is.

Luchtbeelden overstromingen Noord-Engeland

Het leger is ingeschakeld om de schade zoveel mogelijk te beperken en hulp te verlenen waar nodig. In Lancashire en North Wales wordt mensen geadviseerd niet de weg op te gaan als dat niet echt noodzakelijk is.

Sommige wegen zijn afgesloten. In de M62 bij Rochdale is een enorm gat ontstaan.

Begin december werden Noord-Engeland en Wales ook al getroffen door overstromingen. Sommige gebieden zijn deze maand al drie keer ondergelopen.

Vannacht wordt het droger en trekt de regen weg naar het zuiden. Morgen regent het af en toe maar in de dagen daarna gaat het weer harder regenen.

Deel artikel:

Advertentie via Ster.nl