NOS Nieuws

Nieuwe overstromingen treffen Noord-Engeland

Overdag is het puinruimen

Vier dagen na de storm Desmond wordt het noorden van Engeland opnieuw geplaagd door hevige regenval. De straten van het dorpje Glenridding in het graafschap Cumbria staan blank. Afgelopen nacht is de rivier Glenridding Beck buiten haar oevers getreden.

Glenridding was de storm van afgelopen weekend net te boven. Vele vrijwilligers hielpen woensdag bij een grote schoonmaak in het dorp. De overstromingen na de storm Desmond hadden de plaats drie dagen afgesloten van de buitenwereld.

In het graafschap Lancashire zijn twintig huishoudens geëvacueerd naar een noodgebouw. Volgens de aanwezige hulpdiensten is de waterstand weer aan het dalen, na de regenval van afgelopen nacht. Politie en brandweer hebben de oevers van de Glenridding Beck en de rivier Wyre versterkt.

De bewoners werden 's nachts al uit hun bed gelicht

Ook worden de oevers met graafmachines verlegd, zodat het water gemakkelijker een weg kan vinden. De hulpdiensten worden daarbij geholpen door militairen. In Glenridding staan niet alleen de straten blank, ook winkels en huizen staan onder water.

Afgelopen weekend raasde storm Desmond over Schotland, Engeland en delen van Ierland. Vooral in het graafschap Cumbria in het noorden van Engeland leidde de storm tot veel overlast. Honderden huizen stonden gedeeltelijk onder water. Tijdens de storm zijn windstoten van 137 kilometer per uur gemeten.

Deel artikel:

Advertentie via Ster.nl