Nick Davies loopt achter Sebastian Coe aan
NOS Sport

IAAF-official legt taken tijdelijk neer na dubieus mailtje

IAAF-official Nick Davies heeft zijn taken tijdelijk neergelegd nu de ethische commissie van de internationale atletiekbond een onderzoek is gestart naar zijn gelekte e-mail uit juli 2013 waarin hij voorstelt positieve dopingtests onder de pet te houden.

"Het is mijn verantwoordelijkheid om de reputatie van de IAAF te managen en promoten. Ik ben zelf het verhaal geworden. Dat is in deze tijd niet handig, nu er meerdere onderzoeken naar ons lopen. Ik verleen in ieder geval mijn volledige medewerking."

We kunnen net zo goed wachten tot het evenement voorbij is om ze bekend te maken.

Nick Davies

Davies, de rechterhand van IAAF-voorzitter Sebastian Coe, deed voormalig marketingconsulent Papa Massata Diack een voorstel om positieve dopingtests uit Rusland in de aanloop naar de WK van 2013 in Moskou pas in een later stadium naar buiten te brengen.

Die mail is in handen gekomen van de Franse krant Le Monde en de BBC. "Ik denk dat de tijd om de verschillende atleten bekend te maken al lang verstreken is en dat we nu slim moeten zijn", schreef Davies in de mail.

Imagoschade

Zijn inspanningen leken vooral gericht op het beperken van imagoschade. "Deze atleten moeten, natuurlijk, NIET deel uitmaken van een Russische ploeg voor de WK. Als de schuldigen niet meedoen, dan kunnen we net zo goed wachten tot het evenement voorbij is om ze bekend te maken."

Ook adviseerde Davies het aanleggen van een "speciaal dossier over de IAAF-dopingcontroles, dat laat zien dat een van de redenen waarom Russische atleten positief testen is dat ze zo vaak gecontroleerd worden!!!"

Deel artikel:

Advertentie via Ster.nl