Louis van Gaal
NOS Voetbal

Engelse kranten geven Van Gaal weinig kans

Louis van Gaal domineert vandaag de sportpagina's van de Engelse kranten. Maar niet alleen hij, ook zijn vriend José Mourinho. Hij zou namelijk de opvolger van Van Gaal zijn, als die wordt ontslagen bij Manchester United.

Boulevardkrant The Sun meldt zelfs dat er door United al contact is gelegd met een zaakwaarnemer van Mourinho, die vorige week werd ontslagen door Chelsea. Volgens The Guardian heeft Van Gaal nog twee duels respijt.

De krantenkoppen in Engeland

Achter de rug van Van Gaal om onderhandelen met United, dat zou Mourinho niet sieren. De Portugees beschouwt de Nederlander, tevens zijn vriend, als zijn leermeester sinds die hem bij Barcelona als assistent-trainer aanstelde.

United speelt op Tweede Kerstdag uit bij Stoke City. Twee dagen later komt uitgerekend Chelsea met interim-coach Guus Hiddink op bezoek op Old Trafford.

Supporters

Afgelopen weekend wist United voor de zesde keer op rij niet te winnen, de slechtste reeks van de club in elf jaar. Op de tribunes werd zelfs al geroepen om de komst van Mourinho.

Na afloop van de pijnlijke nederlaag tegen Norwich City, beaamde Van Gaal dat hij in de problemen zit. "Ja, natuurlijk maak ik me daar zorgen om. Ik weet hoe belangrijk het vertrouwen in een trainer is."

Van Gaal: ik kan mijn ogen hier niet voor sluiten

Er is ook nog goed nieuws voor Van Gaal. Volgens verdediger Phil Jones staan de spelers nog achter hem. "De manager doet alles wat hij kan. Er wordt niet aan hem getwijfeld in de kleedkamer", aldus Jones tegen de BBC.

Manchester United zelf hult zich voorlopig nog in stilzwijgen.

Deel artikel:

Advertentie via Ster.nl