José Mourinho
NOS Voetbal

Chelsea zet Mourinho op straat

José Mourinho is ontslagen door Chelsea. De 52-jarige Portugese manager leidde de Londenaren zeven maanden geleden nog naar de titel, maar dit seizoen lukte er maar weinig bij de Blues.

"Iedereen bij Chelsea dankt José voor zijn enorme bijdrage", luidt de persverklaring van de club. "De resultaten zijn dit seizoen gewoon niet goed genoeg. Daar is iedereen het over eens. Dan is het 't beste om uit elkaar te gaan."

Negen van de zestien competitiewedstrijden gingen verloren en mede daardoor staat Chelsea nu zestiende in de Premier League, twee plaatsen boven de degradatiestreep.

Mourinho's laatste wedstrijd was de 2-1 nederlaag bij Leicester City van afgelopen maandag. Pep Guardiola, Guus Hiddink, Brendan Rogers en Juande Ramos worden genoemd als mogelijke opvolger.

Hiddink was in 2009 al eens interim-trainer op Stamford Bridge en bracht toen de FA Cup binnen.

Guus Hiddink houdt de FA Cup omhoog

Chelsea bereikte wel de laatste zestien van de Champions League, maar om volgend jaar weer mee te mogen doen aan het kampioenenbal moet de club het toernooi winnen of in Engeland bij de eerste vier eindigen. Beide gevallen lijken onhaalbaar.

Controverse

Buiten het veld ging het dit seizoen ook mis met Mourinho. Hij raakte in onmin met diverse scheidsrechters en met clubfysiotherapeut Eva Carneiro, die Chelsea daarop verliet en Mourinho aanklaagde.

Eva Carneiro springt op om Eden Hazard te behandelen. Daar zou José Mourinho zich later vreselijk boos over maken.

Mourinho blijft Chelsea's succesvolste manager ooit. Hij werd in twee perioden bij de club drie keer kampioen, won de FA Cup en drie keer de League Cup.

Gezien Mourinho's staat van dienst - hij won de Champions League met FC Porto en Internazionale en vierde ook successen bij Real Madrid - zal hij niet lang op een aanbod van een nieuwe werkgever hoeven wachten. Zijn wens is om bondscoach te worden van Portugal of Engeland.

Deel artikel:

Advertentie via Ster.nl