Supporters tijdens de halve finale van het wereldkampioenschap handbal
NOS Nieuws

Sportkantines kleuren oranje voor de handbalvrouwen

Voor het eerst in de geschiedenis staan de Nederlandse handbalvrouwen in de finale van het wereldkampioenschap. Een memorabel moment, dus zetten veel sportkantines hun deuren open voor fans die samen willen kijken.

"Bij ons in het dorp leeft handbal heel erg", vertelt Annie Rats van Sporthal Heeten in Overijssel. Ze verwacht vanmiddag tussen de 150 en 200 mensen die de wedstrijd willen volgen. "We hebben sta-tafels, een beamer, beeldschermen zodat mensen het goed kunnen zien. We hebben iedereen gevraagd om in het oranje te komen. Dat hoort er natuurlijk bij."

Veel sportfans zullen het van public viewings in kantines moeten hebben, want de finale van het WK-handbal is alleen live te volgen bij Ziggo Sport. De NOS zendt vanavond een samenvatting uit.

Ik denk niet dat handballers zo gek zijn als voetbalsupporters.

Theo Dijk van sportcafé Jachtlust

Ook Theo Dijk van sportcafé Jachtlust in Twello verwacht vanmiddag veel mensen in de kantine. "We hebben 230 leden, ik denk dat er wel zo'n 150 tot 200 jongens en meiden zullen komen." Zijn drie dochters zitten op handbal, maar zenuwachtig voor de finale zijn ze niet. "Nee hoor, die hebben alle vertrouwen dat we gaan winnen."

Toch kleurt de kantine straks niet volledig oranje, verwacht Dijk. "Ik denk niet dat handballers zo gek zijn als voetbalsupporters. Maar ons gewone sportshirt is deels oranje. Ik denk wel dat veel mensen hun sportkleding aantrekken."

Tijdens de halve finale afgelopen vrijdag zat het thuishonk van Michelle Goos, hoekspeelster in de nationale ploeg, al vol. En ook vanmiddag kijkt handbalvereniging VOC Amsterdam weer naar de dames. De NOS kijkt mee en zendt vanavond een verslag uit.

De WK-finale begint vanmiddag om 17.15 uur. Het Nederlandse team neemt het op tegen Noorwegen.

Deel artikel:

Advertentie via Ster.nl