Handbalvereniging VOC kijkt de halve finale

Zo keek handbalvereniging VOC naar de Oranjedames

De Nederlandse handbaldames gaan als een speer. Vanavond schreven ze geschiedenis door zich te plaatsen voor de WK-finale, iets wat nog niet eerder lukte. In de halve finale werd Polen verslagen.

Voor de Amsterdamse handbalvereniging VOC was het extra spannend. Daar speelt Michelle Goos, die hoekspeelster is in het Nederlands dameselftal. VOC is daarmee de enige Nederlandse club die een speelster levert aan Oranje.

Kijken met bord op schoot

In Amsterdam maakten ze er een ouderwetse sportavond van. Groot scherm, bord pasta op schoot. Zo moedigen de jeugdleden van VOC hun clubgenote aan.

Om 18:00 uur begint de wedstrijd. Er wordt hartstochtelijk meegeleefd: "Door, door, door! Die had ze moeten maken!" Nog niet iedereen weet Michelle te vinden. "Wie Michelle is? Degene die het hardst rent!" Ondertussen speelt Nederland de sterren van de hemel en komt al snel op voorsprong. Bij rust staat Oranje met 15-8 voor.

Nagelbijten in de tweede helft

De tweede helft is aanzienlijk spannender. Polen komt terug in de wedstrijd en tegen het slot van de wedstrijd is het nagelbijten voor de supporters. Het comfortabele verschil van negen punten is geslonken naar vier en in Amsterdam nemen de zenuwen toe. Uiteindelijk is het genoeg: de Oranjedames winnen met 30-25 en plaatsen zich voor de finale.

In Amsterdam breekt gejuich los als het eindsignaal klinkt.

Assistent-trainer van Dames 1 Sandra van der Baan-Van Iersel glimt van trots: "Michelle deed het supergoed, ze maakte weinig fouten. Ook maakte ze mooie breaks - een van de eerste doelpunten was van Michelle. En ze was zó snel! We zijn echt enorm trots op haar."

Deel artikel: