Voorzitter Oosting met rapport over de Teevendeal
NOS Nieuws

Debat Teevendeal mogelijk een dag uitgesteld

Het met spanning afgewachte Kamerdebat over de zogenoemde Teevendeal wordt mogelijk opgeschoven van woensdag naar donderdag. Met name de oppositiepartijen CDA en D66 zouden daarop aandringen, omdat het kabinet pas morgen om 14.00 uur met een antwoord komt op de vele vragen uit de Kamer over de deal.

Daardoor hebben de partijen naar eigen zeggen te weinig tijd om zich goed voor te bereiden op de hoorzitting met de leden van de commissie-Oosting. Die trokken kritische conclusies na hun onderzoek naar de gang van zaken rond de overeenkomst die toenmalig officier van justitie Fred Teeven sloot met crimineel Cees H.

Die hoorzitting staat gepland voor morgen om 17.00 uur, maar dat moet woensdag worden, als het aan de oppositie ligt.

Zonder Rutte

Het debat met de regering over de Teevendeal, dat voor woensdag op de rol staat, zou dan naar donderdag moeten worden verzet. De oppositie wil vooral de VVD-bewindslieden, inclusief premier Rutte, grondig ondervragen over de deal, die volgens de commissie-Oosting niet deugde.

Donderdag is de laatste dag dat de Kamer vergadert voor het Kerstreces. Premier Rutte wordt die dag in Brussel verwacht voor een top met alle EU-regeringsleiders, en kan dus niet het Kamerdebat bijwonen.

Deel artikel:

Advertentie via Ster.nl