De Barcaccia-fontein in Rome die door Feyenoordfans werd beschadigd is al door de gemeente hersteld
NOS Nieuws

Nederlands bedrijf gaat fonteinen Rome restaureren

Het Nederlandse bedrijf Koninklijke Woudenberg gaat twee fonteinen in Rome herstellen die zijn beschadigd door supporters van Feyenoord. Die raakten in februari slaags met de politie, voorafgaand aan het Europa League-duel tegen AS Roma. Daarbij werden veel vernielingen aangericht.

Morgen tekent Koninklijke Woudenberg een overeenkomst met de gemeente Rome voor de restauratie van twee fonteinen die werden beschadigd. De herstelwerkzaamheden worden onder meer betaald met geld dat werd ingezameld door de vereniging Salviamo La Barcaccia, die door Nederlanders in Rome is opgericht.

De vernielde Barcaccia-fontein is al gerestaureerd. Dat heeft ongeveer 75.000 euro gekost. Er was voor het herstel van die fontein geld ingezameld door Nederlanders. Dat wordt nu ook gebruikt voor het herstel van de twee andere fonteinen.

Uitspraak

De rechtbank in Rotterdam doet morgen uitspraak in de zaken van 44 relschoppers. Ze worden niet vervolgd voor het vernielen van de Barcaccia-fontein, omdat de daders daarvan niet op videobeelden konden worden geïdentificeerd.

Tegen een man van 21 jaar heeft het Openbaar Ministerie anderhalf jaar celstraf geëist. Hij gooide zwaar vuurwerk naar Italiaanse politieagenten. De officier van justitie vindt dat poging tot doodslag.

Deel artikel:

Advertentie via Ster.nl