Rene Graafsma, Dascha's vader, gelooft niet dat zijn dochter zelfmoord heeft gepleegd ANP

Het forensisch onderzoeksbureau dat stoffen in het bloed van Dascha Graafsma onderzocht, betreurt het dat in de media is bericht dat ze "stomdronken" was toen ze door een trein werd doodgereden.

"Er is alcohol gevonden en er zijn sporen van drugs gevonden, maar dat is natuurlijk niet het hele plaatje. Het is aan de officier van justitie om dat plaatje compleet te krijgen", zegt Pim Volkers van het bureau Verilabs uit Leiden.

Volgens Volkers heeft alleen de officier van justitie die met het onderzoek is belast, een totaal overzicht. Die kijkt naar het onderzoek dat bij Verilabs is gedaan, maar beschikt ook over getuigenverhoren en heeft ook ander onderzoek laten doen. In het belang van het justitieel onderzoek en dat van de ouders roept Volkers iedereen op de conclusies af te wachten. 

Forensisch patholoog Frank van de Goot zei vandaag tegen verschillende media dat er bij Dascha veel alcohol in het bloed is gevonden. De term "stomdronken" komt niet van hem, zei Van de Goot tegen de NOS. Hij zei wel dat haar bloed een hoog promillage alcohol bevatte en ook sporen van drugs.

Trein

Dascha Graafsma werd bijna twee weken geleden niet ver van het station Hilversum Sportpark door een trein gegrepen. Daarvoor had ze met vriendinnen een horecagelegenheid in Hilversum bezocht. 

De politie gaat uit van zelfmoord, maar Dascha's vader gelooft dat niet.

STER reclame