Dascha
NOS Nieuws

'Dascha had ook gedronken'

Het meisje uit Hollandsche Rading dat bijna twee weken geleden op het spoor bij Hilversum door een trein werd doodgereden, had een grote hoeveelheid alcohol in haar bloed. Dat zegt patholoog Frank van de Goot, die het stoffelijk overschot van Dascha Graafsma (16) onderzocht.

Volgens Van de Goot had Dascha ruimschoots meer alcohol in haar bloed dan een half promille, het promillage waarboven een volwassene niet meer mag autorijden. Hoe hoog het promillage was dat hij heeft aangetroffen, wil hij niet zeggen.

Dascha kwam zo'n vier uur nadat ze een Hilversums horecagelegenheid had verlaten onder een trein. De afbraaktijd van alcohol in het lichaam van een onervaren drinker is ongeveer 0,1 promille per uur. "Dan moet je dus nog 0,4 tot 0,5 promille bijtellen bij iets wat al wezenlijk te hoog was", zegt Van de Goot.

Drugs

Eerder zei Van de Goot dat in het lichaam van Dascha twee soorten drugs zijn aangetroffen, die een grote invloed kunnen hebben op het gedrag. Volgens Van de Goot hebben getuigen gezegd dat Dascha voor haar vertrek als een zombie rondliep.

Welke drugs het zijn, wil hij niet kwijt, alleen dat het om in Nederland gangbare uitgaansdrugs gaat. Het prijsgeven van preciezere informatie zou een onderzoek naar de leverancier of leveranciers kunnen bemoeilijken.

De politie gaat er nog steeds van uit, dat Dascha zelfmoord heeft gepleegd. Haar vader wilde dat niet geloven en liet Van de Goot onderzoek doen. Zijn resultaten gaan naar het Nederlands Forensisch Instituut dat inmiddels ook onderzoek doet. De resultaten daarvan worden volgende week bekend.

Deel artikel:

Advertentie via Ster.nl