Foto van Adele
NOS Nieuws

Meldpunt woekerprijzen concertkaartjes

Veel van de kaartjes voor de concerten van Adele staan alweer te koop op andere sites, voor woekerprijzen oplopend tot meer dan duizend euro. De SP wil er een einde aan maken.

Het probleem van de doorverkoop van tickets bestaat al jaren, ook bij voetbalwedstrijden en cabaretvoorstellingen. Het zijn vooral bedrijfjes die achter de doorverkoopconstructies zitten. De wet staat ze niet in de weg.

Daarom wil SP-Kamerlid Van Dijk dat zijn 'Wet doorverkoop tickets' wordt ingevoerd. Daarin staat dat kaartjes met maximaal 20 procent prijsverhoging mogen worden doorverkocht.

Woekerprijzen voor kaartjes Adele

Begin 2016 velt de Eerste Kamer er een laatste oordeel over. Tot die tijd kunnen mensen die vinden dat ze te veel betalen terecht bij het meldpunt kaartteduur@sp.nl van SP-Kamerlid Van Dijk.

Het ticketbedrijf dat de kaartjes van Adele verkocht is overigens gelieerd aan Seatwave, de populaire handelssite waar de kaartjes van Adele al snel voor veel hogere prijzen te koop waren. De bedrijven spreken tegen dat ze onder een hoedje spelen.

Deel artikel:

Advertentie via Ster.nl