Eerste optreden Eagles of Death Metal na de aanslagen in Parijs

De Eagles of Death Metal hebben voor het eerst sinds de aanslagen in Parijs weer opgetreden in de Franse hoofdstad. De band kwam als verrassingsact het podium op tijdens de toegift van U2.

De Eagles of Death Metal speelden op 13 november in het Bataclan-theater toen terroristen daar het vuur openden op het publiek. Volgens eerdere berichten zou de band gisteren al opkomen tijdens het eerste concert van U2 in de AccorHotels Arena, maar dat werd dus een dag later.

De bandleden van de Amerikaanse formatie werden als helden ontvangen door het Parijse publiek. Ze speelden samen met U2 het nummer 'People have the power'. De band bedankte het publiek na de toegift. "Bedankt Parijs, we houden van jullie en we zullen nooit stoppen met rock-'n-roll", aldus de zanger.

Popjournalist en schrijver Leon Verdonschot was bij de toegift in Parijs. De band kwam wat beduusd het podium op, zei hij in het radioprogramma Met het Oog op Morgen. "Het is natuurlijk ook een aanmerkelijk grotere zaal dan ze waar ze normaal spelen, er gaan 20.000 mensen in dat sportpaleis. En het was natuurlijk de eerste keer weer op het podium. Dus ik vond ze in het begin heel even terughoudend, en toen besloten ze volgens mij: als we hier dan toch staan, en we worden zo enthousiast onthaald, dan moeten we ook maar zo enthousiast mogelijk spelen." 

'Het publiek reageerde uitzinnig'

STER reclame