ANP Pro Shots
NOS Sport

Keepster Jankovic mist WK handbal

Jasmina Jankovic moet het WK handbal in Denemarken aan zich voorbij laten gaan. De 28-jarige keepster heeft tijdens de training van het Nederlands team een zware knieblessure opgelopen.

Jankovic, die in Duitsland speelt voor TuS Metzingen, heeft 55 interlands op haar naam staan. Ze verbleef met Oranje in Noorwegen om daar het toernooi om de Möbelringen Cup te spelen. Het WK begint op 5 december.

"Het gebeurde aan het begin van de training", vertelt bondscoach Henk Groener. "Ze maakte een normale beweging en ging door haar knie. Ze had heel veel pijn." Uit een MRI-scan bleek de voorste kruisband afgescheurd. "We moeten nu bekijken waar en wanneer ze geopereerd wordt."

Van de drie keepsters die Groener selecteerde voor het toernooi in Noorwegen, had er nog een moeten afvallen voor het WK. Door de blessure van Jankovic hoeft Groener daar niet meer over na te denken en zijn Marieke van der Wal en Tess Wester zeker van een plaats in de WK-selectie. "Ik had die keuze liever wel gemaakt. Dit is heel zuur."

Deel artikel:

Advertentie via Ster.nl