Jessy Kramer in de kwalificatiewedstrijd tegen Oostenrijk
NOS Sport

Fitte handbalsters hebben 'heel goed gevoel' over WK

Stralende ogen op de laatste training van de handbalsters op Nederlandse bodem voordat de selectie vertrekt richting Denemarken voor het WK. "Iedereen heeft een heel goed gevoel bij dit toernooi. We hebben er onwijs veel zin in", klinkt het.

Oranje speelt begin december op het WK in een poule met de zwakker geachte landen Cuba, Angola en China, maar ook tegen toplanden Polen en Zweden. De eerste vier gaan door naar de knock-outfase.

En dat is belangrijk, want als Oranje de kwartfinales haalt, dan plaatst het zich voor het olympisch kwalificatietoernooi van maart 2016.

"Ik heb niet vaak meegemaakt dat iedereen er zo goed op staat, zo vlak voor een toernooi", vertelt Jessy Kramer. Zij denkt dat de speelsters beter zijn dan tijdens het afgelopen EK, toen de halve finales net een brug te ver bleken.

Kramer: "Daar hebben we echt goede wedstrijden gespeeld tegen toplanden en merkten we dat we van iedereen kunnen winnen. Nu zijn we weer een jaar verder. Veel meiden van ons spelen in de Champions League en dan pak je zoveel ervaring mee."

Lois Abbingh in actie tegen Rusland

Een van die vrouwen met ervaring op het hoogste niveau is Lois Abbingh, die speelt in Roemenië. Zij was er door een blessure niet bij tijdens het EK, maar er wordt veel van haar verwacht in Denemarken. "Ja, tuurlijk. Dat hoort erbij", zegt ze.

"Ik speel gelukkig veel wedstrijden op een hoog niveau. Daardoor weet je daar enigszins mee om te gaan. Als ze veel op mij gaan letten, dan komt er voor de rest meer ruimte", aldus Abbingh. Oranje komt op 5 december voor het eerst in actie. Dan speelt het op het eiland Sjælland tegen China.

Deel artikel:

Advertentie via Ster.nl