Geert Wilders
NOS Nieuws

Wilders vraagt rechters om eerlijk proces

PVV-leider Wilders heeft de rechtbank in Den Haag gevraagd om een eerlijk proces en het recht om zich te verdedigen. "Als u mij die kans niet geeft dan is dit proces een farce", stelt Wilders in een verklaring bij de raadkamer die zijn bezwaarschrift behandelt. Wilders vraagt de rechtbank of hij getuigen en deskundigen mag horen. Hij stelt dat tot nu toe alle redelijke verzoeken om zich te verdedigen zijn afgewezen.

Minder Marokkanen

Het proces tegen Wilders dient volgend jaar. De vraag is of hij zich op de avond van de gemeenteraadsverkiezingen van vorig jaar schuldig heeft gemaakt aan groepsbelediging en het aanzetten tot haat en discriminatie. Wilders zegt daarover in zijn verklaring: "Ik word voor de rechter gebracht om mijn woorden. Terwijl ik niets verkeerds heb gezegd. Minder Marokkanen, minder Syriërs, minder Mexicanen, minder Russen, ik zie niet in wat daar strafbaar aan is."

De PVV-leider heeft al eerder gezegd dat hij denkt dat hij geen eerlijke kans krijgt om zich te verdedigen in het proces over zijn 'minder-Marokkanen-uitspraak'.

Deel artikel:

Advertentie via Ster.nl