Luciano Narsingh na het duel bij Willem II (2-2)
NOS Voetbal

Cocu waarschuwt zijn spelers: dit moet eruit

"Het zakte steeds verder weg", constateerde Phillip Cocu zaterdagavond. De coach refereerde aan het spel en de concentratie van zijn PSV in de tweede helft van de wedstrijd bij Willem II, de nummer zestien van de eredivisie. De wedstrijd eindigde in 2-2.

Er leek na de 0-1 van Gastón Pereiro aanvankelijk niets aan de hand. "Na de 0-1 moet er iets gebeuren bij ons", vervolgt Cocu. "Ik denk dat het belangrijk is dat we daarnaar gaan kijken."

Het is niet de eerste keer dat PSV een voorsprong weggeeft dit seizoen. Van de dertien eredivisiewedstrijden tot nu toe opende PSV in liefst elf duels de score. In vijf daarvan verspeelden de Eindhovenaren alsnog punten.

En het zijn niet de topploegen tegen wie PSV faalt; ADO Den Haag (2-2), Heerenveen (1-1), Heracles Almelo (2-1), Excelsior (1-1) en Willem II (2-2).

"Het is een aantal keren gebeurd", weet ook Cocu. "In de topwedstrijden kunnen we meer, stijgen we boven onszelf uit." PSV versloeg tot nu toe onder meer Feyenoord (thuis) en Ajax (uit). "Maar dit soort wedstrijden zijn net zo belangrijk. Dan moeten we het ook brengen. Dit is zuur. Dit zal eruit moeten, willen wij aanspraak kunnen maken op een prijs."

Puntenverlies PSV dit seizoen

DatumUitslag
11 augustusADO Den HaagPSV2-2
22 augustussc HeerenveenPSV1-1
19 septemberHeracles AlmeloPSV2-1
17 oktoberPSVExcelsior1-1
21 novemberWillem IIPSV2-2

Deel artikel:

Advertentie via Ster.nl