Erik Falkenburg
NOS Voetbal

Willem II pakt punt tegen PSV

PSV heeft kostbare punten verspeeld bij Willem II, dat na de pauze mocht dromen van een stunt. De nummer zestien kwam met 2-1 voor, maar nummer twee PSV redde met 2-2 toch nog een punt.

In de beginfase voorkwam de paal succes voor PSV bij een kopbal van Jeffrey Bruma. Even later opende Gastón Pereiro wel de score voor de Eindhovenaren, nadat de bal via Luuk de Jong voor zijn voeten was gecaramboleerd.

De treffer van Pereiro was omstreden. Uit de televisiebeelden bleek dat hij net buitenspel stond, maar wellicht hief verdediger Jordens Peters dat op door de bal licht te beroeren.

PSV permitteerde het zich vervolgens om de teugels te laten vieren. Willem II wist daar in het vervolg van de eerste helft nog niet van te profiteren, maar na de pauze lukte dat wel.

Hoofdrol Falkenburg

Een hoofdrol was daarbij weggelegd voor Erik Falkenburg. Hij kopte bij de eerste paal de 1-1 binnen uit een hoekschop van Stijn Wuytens en had zeven minuten later nogmaals succes. Nu scoorde hij met een halve omhaal uit een door Nick van der Velden doorgekopte verre ingooi van Frank van der Struijk.

Aan de horizon gloorde de eerste thuiszege van Willem II op PSV sinds maart 2004. Destijds wonnen de Tilburgers met 3-1 dankzij twee treffers van Bart van den Eede en eentje van Tom Caluwé. De Jong gooide echter roet in het eten. De topscorer schoot keihard raak na een niet goed verwerkte hoekschop.

Deel artikel:

Advertentie via Ster.nl