NOS Nieuws

Koenders: voor zover bekend geen Nederlanders in hotel Mali

Koenders: nog veel onduidelijk

Voor zover bekend zijn er geen Nederlanders in het Radisson-hotel in Mali. "Maar dat wordt nu allemaal nagegaan. Het is natuurlijk nog heel pril", zegt minister Koenders.

Hij kreeg kort na de eerste berichten over de gijzelingsactie een bevestiging van de Nederlandse ambassade in het Afrikaanse land.

Het Radisson-hotel in de hoofdstad Bamako kent hij goed, uit de tijd dat hij VN-gezant in Mali was. Er komen volgens hem veel westerlingen, maar ook veel Afrikanen.

Er zijn al een poosje Nederlandse militairen actief in Mali. "Dit laat opnieuw zien dat het gevaar van terreur, want dat is het waarschijnlijk, niet alleen speelt in Frankrijk, maar ook in deze landen", zegt de minister van Buitenlandse Zaken.

Waarschuwing

Het ministerie van Defensie laat weten dat er geen Nederlandse militairen in het hotel zijn. Een woordvoerder kan niet zeggen of er Nederlanders betrokken zijn bij de omsingeling van het hotel.

Alle Nederlanders in Mali, die hun gegevens aan de ambassade hebben doorgegeven, hebben een sms gekregen. Hun wordt geadviseerd de wijk van het Radisson-hotel te mijden.

Het reisadvies voor Bamako en omgeving luidt al langer: ga er alleen heen voor noodzakelijke reizen.

Deel artikel:

Advertentie via Ster.nl