Bezoekers verlaten het stadion in Hannover ANP

Er waren ruim 200 Oranjefans aanwezig in Hannover voor de vriendschappelijke voetbalwedstrijd tussen Nederland en Duitsland. Dat duel werd anderhalf uur voor de wedstrijd zou beginnen afgelast vanwege een terreurdreiging. "Er werd ineens omgeroepen dat het stadion werd gesloten", zegt een van de Nederlandse supporters.

"Dit was te verwachten na alles wat er in Parijs is gebeurd", zegt een Oranjefan. Een andere supporter vindt het jammer dat het duel plotseling is afgelast. "Ik begrijp het wel, maar ik had toch gehoopt dat we vanavond een leuke wedstrijd konden zien."

De fans hadden niet het gevoel dat er gevaar dreigde. "Je ziet toch dat we onder de indruk zijn van die aanslagen", zegt een van hen. "Ik vind het echt heel vervelend."

'Ik vind het echt heel vervelend'

Een aantal Nederlandse supporters was onderweg naar het stadion toen zij werden tegengehouden door Duitse agenten. De fans waren in een oranje bus naar Duitsland gereisd. "De bus is op rustige wijze weggeleid", vertelt Harm Otten, een van de Oranjefans. "Het zag eruit alsof de politie alles onder controle had."

Volgens Otten vinden ook zij het erg jammer dat de wedstrijd niet doorgaat. "Maar we hebben wel het gevoel dat er adequaat is gereageerd door de politie. Nu gaan we terug naar huis. Er zit niets anders op." 

STER reclame