Het hotel waar de mogelijke daders van de aanslagen in Parijs een tweetal kamers huurden
NOS Nieuws

Dna daders gevonden in hotel voorstad Parijs

De Franse politie heeft in een hotel in de Parijse voorstad Alfortville dna gevonden van mogelijk zes van de daders van de terreuraanslagen. De twee kamers waar de sporen zijn gevonden, waren geboekt door Salah Abdeslam, de nog voortvluchtige 26-jarige man die meedeed aan de moorden bij enkele cafés en die mogelijk ook het logistieke brein achter de aanslagen is.

Abdeslam woont in België. Hij reserveerde de kamers via booking.com, schrijft het weekblad Le Point.

Abdeslam en de andere daders zaten in de kamers 311 en 312 van het hotel, waar geen camerabewaking is. In de twee kamers konden maximaal zes mensen slapen. Ze namen daar twee dagen voor de aanslagen hun intrek. De recherche heeft er zaterdagavond huiszoeking gedaan.

Beelden uit het hotelkamer van Abdeslam

Een opvallende vondst op de kamers is een hoeveelheid injectiespuiten en -naalden. Forensisch onderzoek moet uitwijzen waarvoor die zijn gebruikt. Le Point werpt de vraag op of de daders drugs hadden gebruikt, maar het is ook mogelijk dat de injectienaalden zijn gebruikt bij het prepareren van de bomgordels die een aantal terroristen droegen. Le Point heeft beelden gemaakt van de kamers, waarop behalve de injectienaalden ook lege pizzadozen zijn te zien.

Bobigny

Gisteravond werd al bekend dat de politie een appartement in Bobigny, een andere voorstad van Parijs, heeft doorzocht. Dat zou in de week voorafgaand aan de aanslagen zijn gehuurd door Brahim Abdeslam, de broer van Salah, die zichzelf heeft opgeblazen bij de aanslag op de Boulevard Voltaire. In het appartement zijn onder meer telefoons gevonden.

Deel artikel:

Advertentie via Ster.nl