De 26-jarige Salah Abdeslam wordt door de politie gezocht
NOS Nieuws

Meer bekend over handlangers voortvluchtige Salah Abdeslam

Twee mannen die in Brussel zijn aangehouden in verband met de aanslagen in Parijs, hebben toegegeven dat ze de voortvluchtige Salah Abdeslam in Parijs hebben opgehaald en naar Brussel gebracht.

Hamza Attou en Mohamed Amri hebben tijdens hun verhoor gezegd dat ze niet betrokken waren bij de aanslagen van vrijdagavond en dat ze Abdeslam alleen hebben opgehaald.

De Belgische justitie beschuldigt het tweetal van lidmaatschap van een terroristische organisatie.

Zaterdagnacht

Ze kregen zaterdagnacht rond 02.00 uur een telefoontje van de voortvluchtige Salah Abdeslam. Hij vroeg of ze hem konden oppikken bij metrostation Barbès in het noorden van Parijs. Dat gebeurde drie uur later.

Volgens de Franse krant Libération is vanochtend niet ver van dat metrostation een zwarte Renault Clio met Belgisch kenteken gevonden. Het is een auto die volgens de krant door Abdeslam was gehuurd.

De politie onderzoekt een auto in de Franse hoofdstad. De auto is vermoedelijk door de voortvluchtige Abdeslam Salah gehuurd

De twee verdachten vertelden aan de Belgische politie dat ze niet wisten wat Abdeslam had gedaan. Hun auto werd onderweg drie keer gecontroleerd. Toen stond Abdeslam nog niet internationaal gesignaleerd. Hij had volgens de verklaringen van het tweetal geen wapens bij zich maar maakte wel een gespannen indruk.

Salah Abdeslam zou volgens een van de twee verdachten zijn afgezet bij het Koning Boudewijnstadion in Brussel. De ander zegt dat hij is uitgestapt in Molenbeek.

Kunstmest

Bij huiszoekingen in de woningen van Hamza Attou en Mohamed Amri heeft de politie kunstmest (ammoniumnitraat) gevonden en munitie van het kaliber dat gebruikt wordt in kalasjnikovs.

Ammoniumnitraat wordt veel gebruikt in explosieven. De verdachten zeggen dat ze de stof gebruiken om hun tuin te bemesten. Het OM in Brussel zou uit de vondst opmaken dat hun rol bij het bloedbad in Parijs groter is geweest dan ze zeggen.

Deel artikel:

Advertentie via Ster.nl