ADO Den Haag-trainer Henk Fraser liet keeper Hansen een blessure voorwenden
NOS Voetbal

'Truc' van Fraser blijft onbestraft

De 'truc' die ADO-trainer Henk Fraser in de wedstrijd tegen Roda JC uithaalde blijft onbestraft. In het duel deed keeper Martin Hansen alsof hij geblesseerd was, zodat het spel werd stilgelegd. Fraser gaf na de wedstrijd voor de camera van de NOS toe dat hij de blessure in scene had laten zetten, zodat hij zijn team kon organiseren.

De KNVB vroeg de aanklager betaald voetbal om naar de zaak te kijken, maar die heeft besloten om geen vooronderzoek te starten omdat er binnen het tuchtrecht geen aanleiding voor is.

Fraser erkent: blessure Hansen in scene gezet

Sportiviteit

Wel benadrukt de KNVB dat de handelswijze van Fraser niet past bij het idee dat de voetbalbond heeft van sportiviteit. "Het is onwenselijk als scheidsrechters moeten afwegen of een keeper echt geblesseerd is of niet. Zeker omdat de ruimte die clubs krijgen om keepers binnen de lijnen te behandelen mede op basis van vertrouwen is", schrijft de KNVB op de website. "Het is voor een belangrijk deel de verantwoordelijkheid van clubs en spelers om een wedstrijd sportief te laten verlopen."

Deel artikel:

Advertentie via Ster.nl