NOS Voetbal

Fraser erkent: blessure Hansen in scene gezet

Fraser erkent: blessure Hansen in scene gezet

Bij Roda JC - ADO Den Haag (1-1) speelde zich in de 74ste minuut een opvallend moment af. ADO-doelman Martin Hansen ging op de grond zitten omdat hij zich schijnbaar duizelig voelde. Het spel werd door arbiter Eric Braamhaar stilgelegd en ADO-trainer Henk Fraser greep dat ongelukkige moment aan om de boel goed neer te zetten.

In eerste instantie wilde Fraser doen geloven dat zijn keeper daadwerkelijk een blessurebehandeling nodig had. "Zijn bloedsuiker was laag", sprak Fraser met een grijns. "Dus dat was de reden. Nee, ik ga niet ontkennen dat wij dat moment hebben gepakt om te coachen."

Met dank aan Streppel

Vervolgens gaf Fraser toch toe dat de aanval van duizeligheid van Hansen in scene was gezet, om aldus de coach de tijd te geven orde op zaken te stellen. Fraser: "Wij hebben dat Martin Hansen aangegeven. Dat hij dat moest doen. En dit is iets in de reglementen waar je gebruik van kan maken en in dit geval moesten wij dat doen om de organisatie beter te krijgen. Helaas is dat niet perfect gelukt."

Is deze actie dan in het vervolg een Fraser-time-out te noemen? "Nee. Ik heb het geleerd van Jurgen Streppel", zei Fraser, om vervolgens de trainer van Willem II te bedanken voor de camera.

Kalezic snapt rode kaart niet

Darije Kalezic, de trainer van Roda JC, had na de wedstrijd een ander verhaal om te vertellen. Spits Tomi Juric kreeg na ruim een uur spelen de rode kaart van Braamhaar, maar de oefenmeester begreep niet zo goed waarom.

"Ik heb mijn assistent Regilio Vrede naar de vierde man gestuurd en die liet weten dat Juric een natrappende beweging maakte. Maar dat hebben wij niet gezien. Hier is het laatste woord nog niet over gezegd."

Deel artikel:

Advertentie via Ster.nl