Facebook bewerkt door The Guardian
NOS Nieuws

Slachtoffers aanslagen krijgen gezicht

Hoewel nog niet alle lichamen van de slachtoffers van de aanslagen in Parijs zijn geïdentificeerd, wordt er steeds meer bekend over de mensen van wie zeker is dat ze het niet hebben overleefd.

De Britse krant The Guardian heeft een aantal van hen 'een gezicht' gegeven.

Elodie Breuil

Nadat Alexis Breuil had gehoord van de schietpartij in de concertzaal Bataclan, dacht hij meteen aan zijn zusje Elodie. De 23-jarige Française was met vrienden naar het concert van Eagles of Death Metal. De familie van Elodie heeft vrijdagnacht de hele nacht geprobeerd haar te bereiken, zonder succes. Uiteindelijk kregen ze een vriend te pakken die met Elodie bij het concert was.

Facebook
Elodie Breuil

Hij vertelde dat hij een paar meter van Elodie stond toen hij de eerste schoten hoorde. Iedereen dook daarop naar de grond, terwijl sommigen naar de uitgang renden. De vriend rende samen met een man hand in hand naar de uitgang.

Uiteindelijk werd de man met wie hij naar buiten rende neergeschoten. Eenmaal buiten vond de vriend de rest van de groep waarmee hij naar het concert was, behalve zijn vriendin en Elodie.

"Het ene moment ben je gelukkig en speel je videogames en het volgende moment lig je in een plas bloed met allemaal lichamen om je heen", zei Alexis tegen het Amerikaanse tijdschrift Time.

Nick Alexander

Onder de slachtoffers in de concertzaal is ook een crew-lid van Eagles of Death Metal. Nick Alexander verkocht promotie-artikelen tijdens het concert. Na de aanslag vroeg zijn vriendin via Twitter om hulp om haar vriend te vinden.

Alexanders ex-vriendin Helen Wilson was bij hem in de concertzaal vrijdagavond. Ze vertelt tegen The Guardian dat ze op de grond lag toen de terroristen begonnen te schieten. Wilson was gewond aan haar benen en zag hoe Alexander voor haar ogen werd neergeschoten.

"Hij lag met zijn rug naar me toe en ik kon niet zien wat er aan de hand was. Ik heb hem aan de praat proberen te houden en hem mond-op-mondbeademing gegeven." Uiteindelijk stopte Alexander met ademen en overleed hij in de armen van Wilson.

Nohemi Gonzales

De 23-jarige Nohemi Gonzales heeft zowel een Amerikaans als een Mexicaans paspoort. De studente deed mee aan een uitwisselingsprogramma van de Universiteit van Californië.

"Een van onze studenten en een goede vriendin van veel klasgenoten, Nohemi Gonzales, is gisteren door de lafaards van IS vermoord", schreef een docent van de universiteit op Facebook.

Nohemi zat met studiegenoten in een van de restaurants waar de terroristen toesloegen, zei het hoofd van de universiteit in een toespraak.

Thomas Ayad

Ayad was een product-manager van Mercury Records, de platenmaatschappij van Eagles of Death Metal. Ayad was bij het concert aanwezig toen er na zeven nummers geschoten werd. De product-manager was vanwege zijn functie aanwezig bij het concert.

"Ik kan mijn verdriet niet onder woorden brengen", schrijft Lucian Grainge, directeur van moedermaatschappij Universal Music in een brief die ook is gepubliceerd door de LA Times.

Marie en Manu

Behalve Thomas Ayad zijn er nog twee andere medewerkers van Universal Music omgekomen. De president van de Franse afdeling bevestigde de dood van de twee medewerkers. Op Twitter schreef hij:

"De Universal-familie is in diepe rouw: Thomas, Marie en Manu. Onze gedachten zijn bij jullie familie en vrienden. Rest in peace."

De band heeft zijn Europese tour naar aanleiding van de aanslagen afgelast.

Deel artikel:

Advertentie via Ster.nl