Kuiper: geen onwil, maar oplossing is nodig

Bondscoach Geert Kuiper hoopt dat Jorrit Bergsma tijdens de Olympische Spelen in Zuid-Korea weer deel uitmaakt van de Nederlandse achtervolgingsploeg. Na het debacle tijdens de wereldbekerwedstrijden in Calgary zaterdagavond bleek dat Kuiper hem ook goed kan gebruiken. 

Bergsma heeft sinds de Spelen van Sotsji een haat-liefdeverhouding met de achtervolgingsploeg. Dat heeft volgens Kuiper niets te maken met zijn relatie met Bergsma. "De onderlinge band tussen mij en Jorrit is prima", vertelt de bondscoach. "We overleggen veel en bij de massastart werken we ook samen. Dat is geen probleem."

Geen onwil

Waarom doet Bergsma dan nog steeds niet mee met die ploegenachtervolging? "Op de Spelen van Sotsji is er iets gebeurd tussen de jongens en tussen Sven Kramer en Jorrit botert het niet zo. Daar moeten we het als kerels over hebben, maar dat schuiven we steeds voor ons uit. Er is geen sprake van onwil, maar er wordt ook niet gezegd: nu gaan we 't met z'n allen doen."

Kuiper hoopt uiteindelijk tot een goede oplossing te komen. "Ik stuur erop aan dat Jorrit deze winter nog een achtervolging doet. De laatste twee jaar voor Zuid-Korea moet er één team Nederland zijn."

STER reclame