Hulpdiensten in Parijs
NOS NieuwsAangepast

Aangehouden man met wapens was op weg naar Parijs

In Beieren is vorige week donderdag een man aangehouden die mogelijk hoorde bij de terroristen die de aanslagen in Parijs hebben gepleegd, meldt de Duitse omroep Bayerischer Rundfunk. De 51-jarige man, afkomstig uit Montenegro, had in zijn auto acht kalasjnikovs, twee pistolen, een revolver en twee handgranaten liggen.

Ook vond de politie munitie en 200 gram springstof. Het Beierse Openbaar Ministerie bevestigt de arrestatie van de Montenegrijn, maar wil niet speculeren over een mogelijk verband met de aanslagen in Parijs.

De Beierse justitie gaat onderzoeken of hij er iets mee te maken heeft. De man weigert te zeggen wat hij van plan was en waar de wapens vandaan komen, aldus de politie.

Het wapentuig lag in een "professioneel aangebrachte verstopplaats", meldt de Beierse omroep.

De man was volgens de Duitse minister van Binnenlandse Zaken op weg naar Frankrijk. "Er is een connectie met Frankrijk, maar het is niet zeker of er ook een connectie met deze aanslag is. Op de navigatie was een adres in Parijs ingevoerd. Of er een samenhang is wordt onderzocht."

Acht aanslagplegers dood

In Parijs zijn acht aanslagplegers omgekomen, zeven van hen bliezen zichzelf op. Het is onduidelijk of er ook schutters zijn ontkomen. President Hollande noemt de terreurgroep Islamitische Staat verantwoordelijk door de aanslagen.

Ooggetuigen hebben verklaard dat de daders riepen dat ze de aanslagen pleegden 'voor Syrië'.

Deel artikel:

Advertentie via Ster.nl