Bert van Marwijk gaat toch tegen Palestijns elftal spelen
NOS Voetbal

FIFA verplaatst duels Palestijns elftal naar neutraal terrein

De volgende twee WK-kwalificatiewedstrijden van het Palestijnse elftal worden niet in Ramallah, maar op neutraal grondgebied gespeeld. Dat heeft de FIFA besloten nadat Saudi-Arabië, de ploeg van bondscoach Bert van Marwijk, heeft geweigerd om donderdag het kwalificatieduel met het Palestijnse elftal in Ramallah te spelen.

De Palestijnse regering kan de veiligheid rondom de wedstrijden niet garanderen. Dat blijkt uit gesprekken tussen de FIFA en lokale autoriteiten. Daarom wordt de confrontatie met Saudi-Arabië verplaatst naar 9 november, op een nog nader te bepalen neutrale locatie.

Jan van Winckel, technisch directeur van de Saudische voetbalbond, is tevreden met het besluit van de FIFA. "Ik denk dat het ook de enig logische beslissing is. Als je de beelden ziet van de grensposten in Palestina, waar dagelijks mensen worden vermoord of neergestoken..."

Negatieve reisadviezen

"Een voetbalploeg reist naar een land af om voetbal te spelen in veilige omstandigheden. Dat lukt op dit moment niet", zegt Van Winckel, die het besluit om niet naar Ramallah vorige week al nam op basis van negatieve reisadviezen van de Nederlandse en Belgische regering.

"We zijn nu volop in onderhandeling en hopen vanavond (woensdag, red.) van de Palestijnen te horen te krijgen op welke locatie ze willen spelen", aldus Van Winckel.

Ook de wedstrijd tussen het Palestijnse elftal en Maleisië op 12 november wordt verplaatst naar een neutrale locatie.

Al eerder verplaatst

De FIFA verplaatste het duel tussen Saudi-Arabië en het Palestijnse elftal al eerder. De wedstrijd stond eigenlijk gepland op 13 oktober, maar werd toen verplaatst naar Jordanië omdat het team van Van Marwijk weigerde via Israël te reizen.

Daar ging de Palestijnse bond niet mee akkoord, waardoor de FIFA besloot dat het duel toch op donderdag 5 november gespeeld moest worden. Van dat besluit is de wereldvoetbalbond nu teruggekomen.

Deel artikel:

Advertentie via Ster.nl