Bert van Marwijk bij Studio Voetbal
NOS Voetbal

Saudi-Arabië zegt af voor WK-duel met Palestijnen

Het nationale elftal Saudi-Arabië, de ploeg van bondscoach Bert van Marwijk, weigert donderdag de WK-kwalificatiewedstrijd tegen het Palestijnse elftal in Ramallah te spelen. De Saudische voetbalbond vindt de situatie op de Westelijke Jordaanoever te onveilig. Dat meldt het persbureau AFP.

De wedstrijd stond aanvankelijk voor 13 oktober op het programma, maar werd verplaatst omdat Saudi-Arabië weigerde via Israël te reizen. De Saudi's erkennen de staat Israël niet.

De FIFA verplaatste daarom het duel naar Jordanië, maar daar ging de Palestijnse bond niet mee akkoord. Daarop keerde de wereldvoetbalbond terug naar plan A en bepaalde dat de wedstrijd morgenavond in Ramallah gespeeld moet worden.

De wereldvoetbalbond kan de afmelding van Saudi-Arabië nog niet bevestigen.

De situatie daar is onveilig

Bert van Marwijk over de Westelijke Jordaanoever

Van Marwijk is nooit van plan geweest om naar de Westelijke Jordaanover af te reizen. Op 25 oktober zei hij in de uitzending van Studio Voetbal daarover: "Ik ga in elk geval niet naar de Palestijnse gebieden. Ook de mensen in mijn begeleidingsteam weigeren om naar Ramallah af te reizen. De situatie daar is onveilig."

De weigering betekent hoogstwaarschijnlijk dat de FIFA een 3-0 overwinning toewijst aan Palestina. De twee landen zitten samen met Maleisië, Verenigde Arabische Emiraten en Oost-Timor in een poule om kwalificatie voor het WK in 2018 in Rusland af te dwingen.

Deel artikel:

Advertentie via Ster.nl