Schippers viert haar wereldtitel op de 200 meter in Peking
NOS Sport

IAAF nomineert Schippers als atlete van het jaar

Dafne Schippers, onlangs gekroond tot Europees atlete van het jaar, staat op de longlist van de IAAF voor de verkiezing van de internationale atleet van het jaar. De atletiekfederatie maakte vandaag de eerste namen bekend van de lijst, waaruit op 28 november de winnaar wordt gekozen.

Schippers is als eerste vrouw genomineerd, bij de mannen is tweevoudig wereldkampioen sprint Usain Bolt de eerste naam. De longlist bestaat uiteindelijk uit negen mannen en negen vrouwen. Half november wordt de lijst teruggebracht tot drie mannen en vrouwen.

De keuze op Schippers is niet heel verrassend: de Nederlandse sprintster werd dit jaar in Peking wereldkampioen op de 200 meter en won zilver op de 100 meter. Vorig jaar schopte Schippers het ook tot de laatste drie genomineerden bij de IAAF. Toen werd de Nieuw-Zeelandse kogelstootster Valerie Adams uitgeroepen tot beste atlete van het jaar.

Vorige maand werd Schippers tijdens het gala van de Europese atletiekfederatie in Lausanne voor het tweede opeenvolgende jaar gekroond tot Europese atlete van het jaar.

Deel artikel:

Advertentie via Ster.nl