Valerie Adams met haar trofee
NOS Sport

Niet Schippers, maar Adams beste atlete van 2014

Valerie Adams is bij het IAAF-gala in Monaco uitgeroepen tot beste atlete van het jaar. Dafne Schippers was ook één van de drie genomineerden.

De Nieuw-Zeelandse kogelstootster Adams veroverde dit jaar goud op de WK indoor en Gemenebestspelen. Tevens is ze regerend olympisch en wereldkampioene.

Schippers won dit jaar op de EK de 100 en 200 meter en werd onlangs wel tot beste Europese atlete uitgeroepen. De Ethiopische Genzebe Dibaba, wereldkampioene indoor op de 3.000 meter, was de derde genomineerde.

Prijs voor Lavillenie

Bij de mannen ging de prijs naar Renaud Lavillenie. De polsstokhoogspringer uit Frankrijk pakte goud op de EK en verbeterde in februari het 21 jaar oude wereldrecord indoor van de legendarische Sergej Boebka. Lavillenie bedwong 6,16 meter en maakte daarmee de hoogste sprong ooit. Outdoor kwam Boebka niet verder dan 6,14 meter.

De andere genomineerden bij de mannen waren hoogspringer Mutaz Essa Barshim uit Qatar en de Keniaanse marathonloper Dennis Kimetto, die dit jaar als eerste loper onder de 2 uur en 3 minuten dook.

Renaud Lavillenie met zijn IAAF-award

Deel artikel:

Advertentie via Ster.nl